Кропивницькі школярі побували в СБУ (ФОТО)

Перегляди: 808

З нагоди відзначення 26 річниці створення СБУ у Кропивницькому влаштували екскурсію для школярів до кімнати-музею УСБУ в області.

Про це CBN повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Діти ознайомилися з роботою розвідки та контррозвідки у різні періоди української історії: козацької держави періоду гетьмана Богдана Хмельницького, Української Народної Республіки доби Центральної Ради, часів Скоропадського та Директорії, Другої світової війни та періоду становлення Незалежної України.

Особливу увагу школярів привернула зброя різних часів.

Для створення експозиції деякі експонати відбиралися з архівних фондів регіонального управління СБУ, решта – це предмети, світлини та документи, які передали безпосередні учасники подій.

За останні роки музейну кімнату оновили новими стендами про виконання завдань співробітниками СБУ в рамках проведення антитерористичної операції на сході нашої країни.

Усі охочі можуть ознайомитись з історією становлення української спецслужби щодня з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 16:00 за адресою: Кропивницький, вул. Дворцова, 9. Телефон для довідок: (0522) 34-94-02.