Кропивницький хочуть зробити доступним дітям з особливими потребами (ФОТО)

Перегляди: 2299

Мами дітей з особливими потребами почали акцію зі збору коштів для створення першого в Кропивницькому ігрового майданчика, доступного для таких діток.

У середу, 28 березня, ініціативна група матусь з громадської організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері», провела акцію на дитячому майданчику, що розташований на розі вулиць Гагаріна та Пашутінської в обласному центрі, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами мами 10-річного хлопчика Марини Малухіної, їхня мета - перетворити дитячі ігрові майданчики міста, які вже є, на інклюзивні.

«Ми хочемо соціалізувати своїх дітей, щоб вони могли спілкуватися з однолітками, адже це сприятиме їхньому розвитку», - розповіла Марина.

«У нашому місті багато дитячих майданчиків, та практично жоден з них не пристосований для таких дітей, як наші. Особливі діти можуть лише спостерігати за тим, як інші діти граються та спілкуються», - зазначила ще одна представниця ГО Айсулу Фатихова.

Жінки сподіваються, що завдяки активній підтримці не тільки підприємців, а й звичайних містян вже 1 червня, на День захисту дітей, у Дендропарку з’являться нові гойдалки. Дирекція парку дала згоду на розміщення гойдалок і запевнила в усілякій підтримці ініціативи. Свою підтримку вже пообіцяли мер міста Андрій Райкович та дирекція ТРЦ DEPO’t.

Виготовити гойдалки готові харківська фірма та кропивницьке УТОС.

Подібні майданчики вже є у багатьох містах України.