Мерія Кропивницького готова виділити землю під держпрограму з будівництва нового житла

Перегляди: 1435

Міська рада Кропивницького готова співпрацювати з регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Про це на зустрічі з директором управління Артемом Погребнюком заявив мер Кропивницького Андрій Райкович сьогодні, 28 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Коли будуть держкошти і програма запрацює у 2018 році, держава визначить, з яким банком працювати. Нам треба визначитись із майданчиком під забудову. Ми будемо співпрацювати, зацікавлені в цьому, впевнений, що ми зможемо реалізувати складові даної програми», - зазначив міський голова.

Андрій Райкович також додав, що мерія готова посприяти у виділення землі під будівництво: «Міська рада готова допомогти у виділенні ресурсу територіального».

За словами Артема Погребнюка, головна проблема програми - фінансова. «Головна проблема державної програми - недостатнє фінансування. Було звернення до керівництва держави щодо збільшення фінансування. В інших регіонах ця проблема вирішується завдяки інвестиціям, у Кіровоградській області - інша ситуація», - зазначив він.

Андрій Райкович, у свою чергу, сказав, що міська влада готова забезпечити фінансування в розмірі 10 відсотків - на проектно-кошторисну документацію.