На Кіровоградщині триває «Театральна весна» (ФОТО)

Перегляди: 2214

На теренах Кіровоградської області триває традиційний, вже 59-й, регіональний огляд-конкурс аматорських колективів «Театральна весна Кіровоградщини».

Про це CBN повідомили в обласному центрі народної творчості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року в конкурсі беруть участь 25 аматорських колективів, які представляють вистави української та зарубіжної класики, а також сучасні драматичні твори. Театральне свято вже завітало у Новоукраїнку, Новгородку, Побужжя та Світловодськ.

Журі конкурсу, до якого увійшли провідні актори Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького та фахівці обласного Центру народної творчості під головуванням заслуженого діяча мистецтв України Євгена Курмана, відзначило виставу «Ромео і Жасмін» народного аматорського театру з Новоукраїнського палацу культури «Ювілейний» за п’єсою сучасного українського драматурга Олександра Гавроша.

Також журі сподобалась комедія «Теща в оренду» акторів театру Олександрівського РБК за п’єсою Сергія Бєлова, якого називають «Пан Аншлаг».

Аматори Світловодського палацу культури показали комедію «Розрадник удовиць» за п’єсою італійців Джузеппе Маротта і Белізаріо Рандоне.

Актори музичного лялькового театру «Дивосвіт», що у Світловодську представили історію про хлопчика, який зрозумів ціну справжньому коханню, - інсценізацію «Маленького принца і його Троянди» за мотивами твору Антуана де Сент-Екзюпері.

Заключний етап конкурсу «Театральна весна Кіровоградщини» відбудеться 31 березня в Олександрії.