Голова Кіровоградської ОДА поставив медицину Петрівського району в приклад

Перегляди: 1123

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко 29 березня відвідав центральну районну лікарню Петрівського району, яка отримала від Японії грант на модернізацію медичного обладнання.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами головлікаря медзакладу Миколи Яновського, до кінця третього кварталу закінчиться ремонт інфекційного відділення, далі – фізіотерапевтичного, харчоблоку, а до кінця року – ремонти операційного блоку хірургічного відділення, а також гнійної хірургії. Тобто ремонтні роботи повинні закінчитися у всій лікарні.

Програма безвідплатної допомоги КУСАНОНЕ спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні.

«У 2017 році ми замінили всю апаратуру у фізіотерапевтичному відділенні, клінічній лабораторії. Обладнання закупали для дитячого, пологового та хірургічного відділень. Цього року в нас амбітні плани: за кошти КУСАНОНЕ придбати обладнання для палати інтенсивної терапії та операційного блоку», - зазначив Микола Яновський.

Очільник області нагадав, що декілька місяців тому вже відвідував лікарню, і висловив задоволення тим, як інвестовані в ремонт мільйони гривень перетворилися на комфортні умови для перебування хворих.

«Я хотів би поставити в приклад роботу, пов’язану з поліпшенням охорони здоров’я, вже не на обласному рівні, а на районному, як це робиться в Петрівському районі, - наголосив Кузьменко. - Переконаний в тому, що в кожному районі, як я і ставив завдання, капітально відремонтують пологові та дитячі відділення. А потім будемо рухатися до того, щоб повністю медичні заклади другого рівня були сучасними та оснащеними відповідним обладнанням».

Нагадаємо, у першому кварталі 2018 року в рамках програми понад 2 мільйони гривень було перераховано на рахунок районної молодіжної ГО «Молода Петрівщина», яка протягом другого кварталу за ці кошти закупить обладнання і передасть його на баланс лікарні.