Керівництво Індії зацікавлене у можливості індійських студентів навчатися на Кіровоградщині

Перегляди: 1070

Керівництво Індії зацікавлене у можливості індійських студентів здобувати високоякісну освіту на Кіровоградщині.

Про це під час зустрічі з головою ОДА Сергієм Кузьменком сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Керівництво Індії дуже зацікавлене в тому, щоб індійські студенти мали можливість отримувати високоякісну освіту в Україні, включаючи Кіровоградську область і Кропивницький», - сказав Манодж Кумар Бхарті.

За його словами, щороку близько 22 млн дітей закінчують школу в Індії. Сьогодні кількість індійських студентів, які навчаються в Україні, дорівнює 11 тисячам, але, на думку посла, їх має бути близько 40 тис. В середньому один студент щороку витрачає на проживання в Україні 5 тис дол. 40 тис студентів витрачатимуть в Україні 200 тис дол. на рік.

Головна умова - освіта має бути якісною, оскільки це накладе відбиток на кількість студентів, які приїдуть до нашої країни. Наприклад, студенти-медики після закінчення українського вишу будуть здавати екзамен у своїй країні. У Кропивницькому нині здобувають освіту близько 200 студентів з Індії.