Систему дегазації сміттєзвалища у Кропивницькому планують встановити до кінця 2018 року

Перегляди: 1022

ТОВ «Екостайл» планує встановити систему дегазації сміттєвого полігону в Кропивницькому до кінця цього року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дегазація - природні або штучні процеси видалення газів з їх джерел.

Про це під час апаратної наради 2 квітня у міській раді повідомила заступник директора «Екостайлу» Тетяна Мартовіцька, передає кореспондент CBN.

«Протягом двох років ми шукали інвесторів, щоб втілити проект дегазації сміттєзвалища у Кропивницькому, - сказала Тетяна Мартовіцька. - На сьогодні ми на стадії підписання меморандуму з компаніями, що займаються видобутком біогазу. Проект, зокрема, знизить кількість шкідливих випарів шляхом переробки біогазу з полігону в електроенергію».

За її словами, орієнтовна дата підписання меморандумів – березень-квітень. Це дозволить встановити систему дегазації до кінця 2018 року. Попередня потужність станції для міста – 600 кіловат, орієнтовна вартість – 1,5 мільйона євро. На технічну реалізацію проекту потрібно від восьми до десяти місяців.

«Крім того, у 2018 році ми плануємо збільшити контейнерний парк та додатково встановити ще 200 контейнерів. За період першого кварталу вже встановлено 30 контейнерів», - сказала Тетяна Мартовіцька.

Крім того, планується провести ремонт 63 контейнерів після зими до кінця квітня 2018 року.