У Кропивницькому почали перевіряти Depo't center (ФОТО)

Перегляди: 1126

У Кропивницькому почали перевіряти торговельно-розважальний центр Depo't center на дотримання вимог пожежної безпеки.

Про це CBN повідомила прес-служба УДСНС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними прес-служби, інспектування відбуваються позапланово, без попередження власників закладу.

У чотириповерховій будівлі є магазини промислових товарів, заклади харчування та великий дитячий ігровий центр. Зі слів начальника управління Віталія Миронюка, мета перевірки – упевнитись, що даний об’єкт є безпечним для людей сам по собі та по відношенню до сусідніх будівель, оскільки у цьому місці забудова досить щільна, а це додатковий фактор небезпеки.

Інспектування стану пожежної безпеки Depo't center розпочалось із перевірки рятувальниками разом із особами, відповідальними за стан пожежної безпеки закладу, відповідності нормативним вимогам евакуаційних виходів, систем зовнішнього та внутрішнього водопостачання, оповіщення про пожежу, наявність та працездатність засобів гасіння пожежі, належність ведення необхідної документації з пожежної безпеки тощо.

Рятувальники спровокували спрацювання пожежної сигналізації, щоб оцінити її справність. За словами керівника Управління ДСНС в області, персонал закладу добре знає свої обов’язки та алгоритм дій при ввімкненні сигналу тривоги – після спрацювання системи до приїзду пожежно-рятувального підрозділу минуло 2 хвилини. За цей час першочергові заходи з оповіщення та евакуації відвідувачів здійснили належним чином.

Наразі інспектування продовжується. Буде вивчена уся документація, протипожежне оснащення тощо. Результати перевірки оприлюднять.

Нагадаємо, у Кропивницькому рятувальники спільно з представниками ЗМІ перевірили ТЦ «Плазма» щодо дотримання вимог пожежної безпеки.