У третьому полку в Кропивницькому задоволені новою системою харчування

Перегляди: 1844

Нова система харчування в армії довела свою ефективність.

Цю заяву Міністерства оборони CBN підтвердили в третьому окремому полку спеціального призначення в Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нова система харчування дозволяє створити більш гнучкий механізм замовлення продуктів і використовувати каталог з майже 400 найменувань продуктів не за нормами, а за ціною і калорійністю.

Новий підхід до харчування військовослужбовців унеможливив використання продуктів-замінників для здешевлення вартості добового раціону, а електронна система розкладки продуктів не дозволяє сформувати некалорійне або неякісне меню.

У Міноборони заявили, що 2017 року на нову систему харчування за каталогом продуктів перевели 23 військові частини, ще близько 50 переведуть протягом 2018 року.

Третій полк до програми підключився з грудня минулого року, і тепер замість 30 найменувань каталог включає 300.

Як розповів CBN начальник групи зв'язків з громадськістю, старший лейтенант Валерій Голубенко, новий каталог продуктів дозволяє готувати страви за рецептами національної кухні народів світу. Наприклад, минулого тижня був день польської кухні. Хлопців пригощали салатами «Польський», «Мізерія», бігосом, рисом «Понятовський», капусняком та іншими смачними стравами.

Військовослужбовці можуть вибирати, чим хочуть пообідати: гречкою або пловом, м'ясом або печінкою, пюре чи макаронами. З'явилося багато салатів, чого раніше не було, і великий вибір десертів - фрукти, морозиво, печиво, халва тощо.

«Якщо раніше на тарілках залишалася їжа, то тепер такого немає. Все дуже смачно і ситно», - зізнався Валерій Голубенко.