Кропивницький бере участь у пілотному проекті з відкритих даних

Перегляди: 1058

Сьогодні, 5 квітня, в Києві, представники міської влади Кропивницького, Житомира та Івано-Франківська підписали з Державним агентством з питань електронного урядування України та проектом USAID/Uk Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Меморандум про реалізацію пілотних проектів з відкритих даних у своїх містах.

Про це повідомляє міськрада, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Другий рік поспіль в рамках проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах», який реалізується за кошти американського та британського урядів, в Україні діє програма пілотних міст в галузі відкритих даних. Міста, які бажають бути більш відкритими для своїх громадян та створити нові можливості для бізнесу, отримують допомогу від фахівців проекту для створення порталів відкритих даних. Минулого року першими переможцями серед міст України стали Вінниця та Чернівці. Вони вже запустили портали з наборами даних, які сьогодні доступні і роблять життя своїх мешканців комфортнішим, а прийняття рішень для міської влади зручнішим.

Цьогоріч серед 18-ти міст-претендентів перемогу у пілотному проекті здобули Кропивницький, Житомир та Івано-Франківськ.

"Завдяки методичним рекомендаціям, співпраці з урядовими організаціями і спільно з українсько-американськими та українсько-британськими організаціями ми будемо втілювати комплекс заходів для того, щоб кропивничани та й уся країна побачила, що з Кропивницьким приємно та комфортно працювати, щоб до нас приїжджали як закордонні, так і українські інвестори, яким буде цікаво дізнатися, яка інформація є на порталі міської ради", - зазначив секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов, який брав участь у підписанні Меморандуму.