На Кіровоградщині підприємець самовільно захопив кар’єр

Перегляди: 1248

Інспектори ГУ Держгеокадастру в Кіровоградській області виявили порушень земельного законодавства на 711 тисяч гривень на території Куцеволівської сільської ради Онуфріївського району.

Про це CBN повідомила прес-служба ГУ Держгеокадастру в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Управління з контролю за використанням та охороною земель під час перевірки питань дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель встановило факт самовільного зайняття земельних ділянок загальною площею 28,4 гектара, розташованих на території Куцеволівського гранкар’єру.

За результатами перевірки правопорушнику ФОП «Чернобук В. І.» в особі Чернобука Володимира Івановича нарахували шкоду в сумі 711147 гривень.

Загалом за І квартал 2018 року фахівці Управління провели 168 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. Виявили 56 порушень, склали 32 протоколи, винесли 30 постанов, із них 28 – про притягнення до адміністративної відповідальності, дві – про закриття справи у зв’язку з ознаками злочину, за яким інформацію направили до правоохоронних органів. Усього нарахували розмір заподіяної шкоди державі на суму 962156 гривень.