У Кропивницькому тріснула багатоповерхівка (ФОТО)

Перегляди: 1748

На фасаді чотириповерхового будинку по вулиці Михайлівській, 2, в Кропивницькому з’явилися тріщини.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами одного з мешканців багатоповерхівки, перші порушення цілісності фасаду помітили 6 березня. Також багато скарг від власників квартир надходило до міськради через регулярні підтоплення підвалів будинку та засмічення каналізації.

Заступник мера Олександр Мосін виїхав на місце події, щоб особисто ознайомитись із ситуацією та оглянути проблемний будинок. Після поїздки він скликав термінову нараду, на яку запросив місцевого депутата Сергія Бойка, керівників комунальних служб, відповідних відділів та управлінь міської ради, представника педагогічного університету, гуртожитки якого знаходяться поруч, спеціаліста з геодезії та мешканців будинку.

Зваживши на думку спеціалістів щодо можливої причини утворення тріщин на фасаді будинку, Олександр Мосін доручив комунальникам у найкоротші терміни обстежити будинок, його водопровідну мережу, колодязі системи теплопостачання та надати висновки. А фахівці управління містобудування та архітектури отримали завдання оглянути кожну квартиру на предмет можливого самовільного перепланування.

Крім того, на будівлі у місцях, де з’явились тріщини, встановлять спеціальні «маячки», які через два місяці дадуть відповідь на запитання, чи відбувається подальше руйнування будинку.