В Олександрії не змогли провести громадські слухання про зростання вартості проїзду

Перегляди: 945

На 4 квітня в Олександрії були призначені громадські слухання з питання розміру тарифів на проїзд на міських автобусних маршрутах.

Через низьку явку жителів збори не відбулися, повідомили CBN у міськраді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з реєстрацією, на збори прийшли 58 жителів міста, а за Статутом Олександрійської міської територіальної громади для проведення громадських слухань необхідно не менше 300.

Начальник управління економіки Ростислав Черевашко таки озвучив присутнім інформацію щодо тарифів. За його словами, перевізники пропонують підвищити вартість проїзду в місті до 7 - 7,50 грн та до селищ – до 10 - 11 грн. Аргументують свою вимогу збільшенням цін за паливно-мастильні матеріали, запчастини, зростанням мінімальної заробітної плати тощо.

Робоча група з перевірки тарифів та фахівці управління економіки після обстеження пасажиропотоку і вивчення інших факторів визначили граничну вартість проїзду в розмірі до 5,5 грн по місту і до 8,5 грн до селищ Олександрійське та Пантаївка.

Остаточне рішення щодо вартості проїзду ухвалять на найближчому засіданні виконавчого комітету.