У Кропивницькому відбудуться перегони роботів

Перегляди: 1592

У Міжнародний день авіації та космонавтики, 12 квітня, у Льотній академії НАУ відбудеться ІТ-фестиваль 4.0.

Фестиваль проходить в академії вже втретє, повідомили CBN у прес-службі ЛА НАУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Його загальна концепція - популяризація інноваційних технологій та заохочення молоді до науково-дослідницької діяльності у цих напрямках - залишається незмінною. Проте програма фестивалю кожного року має свою родзинку.

«Цього року - це перегони роботів "РобоСлалом", - зазначила прес-секретар академії Олена Ковальова. - Шкільні команди з області конструюватимуть своїх роботів, які потім змагатимуться між собою. Переможе найспритніший. А поки команди будуть готуватися, глядачам запропонують взяти участь в інших конкурсах, в тому числі на авіаційну тематику, адже ми святкуємо Міжнародний день авіації».

Проведення ІТ-фестивалю саме в Льотній академії закономірно, адже в закладі торік з’явилась нова спеціалізація - «Автоматизовані та робототехнічні системи авіаційного транспорту», де курсанти знайомляться саме з основами робототехніки. Викладає дисципліну кандидат педагогічних наук Оксана Задорожна, яка пройшла спеціальне навчання та отримала відповідний сертифікат.

Також цього року для вчителів спільно з компанією «Інноваційні освітні рішення» (офіційний дистриб’ютор «Лего» в Україні) організовується освітній семінар.

Використання роботизованих конструкторів «Лего» дає можливості реалізовувати СТЕМ-підходи в освіті, тобто, коли конструюючи та програмуючи роботів, діти вивчають математичні закономірності, фізичні властивості, програмування тощо.