Рятувальники через суд вимагають закрити Компаніївську школу

Перегляди: 1053

Управління ДСНС в області направило до Кіровоградського окружного адмінсуду позовну заяву щодо зупинення експлуатації Компаніївської ЗОШ НВО через несправність системи пожежної автоматики.

Про це CBN поінформували у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Закрити школу мають до повного усунення виявлених порушень, повідомив заступник начальника У ДСНС в області Василь Штогрін під час наради в ОДА.

Виявили у Компаніївському районі та ОТГ й інші порушення. Не обладнані системи автоматичної пожежної сигналізації три дитячі садочки, одна школа, та сім закладів культури. 17 будинків культури, що розташовані на цій території, незабезпечені достатньою кількістю первинних засобів пожежегасіння.

Крім цього, Василь Штогрін повідомив про результати перевірок, що відбулися у Новомиргородському, Новоархангельському та Новгородківському районах.

Так у Новомиргородському районі порушення безпеки експлуатації будівель, зокрема, виявлені у закладах освіти. У семи дитячих садочках та центрі дитячої творчості досі не встановлено автоматичні системи протипожежного захисту, а у п’яти школах та ліцеї ці установки потребують ремонту. Також, у 23 навчальних закладах будівлі не обладнані пристроями блискавкозахисту. Не встановлені системи пожежної автоматики та відсутні пристрої блискавкозахисту й на шести об’єктах охорони здоров’я. Це Новомиргородська, Панчівська, Коробчинська, Петроострівська, Оситнязька та Капітанівська амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

У Державної служби з надзвичайних ситуацій є зауваження й до органів місцевого самоврядування Новомиргородського району. Зокрема, на сьогодні у 17 будівлях органів влади системи пожежної сигналізації потребують ремонту або повної заміни, а два таких об’єкти взагалі не захищені системами протипожежного захисту. У жодній з 19 адмінбудівель не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій.

У Новоархангельському районі потребують обладнання автоматичними системами протипожежного захисту 20 садочків, школа та професійно-технічне училище. Є значні зауваження й по центральній районній лікарні, де було виявлено несправні пожежні крани, а пожежні щити недоукомплектовані відповідним інвентарем. Окрім того, будівля районної лікарні не забезпечена евакуаційним освітленням.

Стосовно безпеки експлуатації будівель у Новгородківському районі, то за словами Василя Штогріна, найбільше занепокоєння викликають дошкільні навчальні заклади. Так, з 15 дитячих садочків району лише в одному обладнано автоматичну систему протипожежного захисту. Не кращою залишається ситуація у закладах охорони здоров’я, де як виявилося, до 50% наявних вогнегасників не пройшли належне технічне обслуговування. Окрім того, в жодній з 13 будівель, де розташовані органи місцевого самоврядування, не встановлено системи автоматичної пожежної сигналізації.