Мер Кропивницького дасть землю під туалети на зупинках під свою відповідальність

Перегляди: 1576

У Кропивницькому вкотре підняли проблему підтримання чистоти та порядку на кінцевих зупинках пасажирського транспорту та встановлення там вбиралень.

Наведення ладу лежить на підприємствах-перевізниках, слідкувати за дотриманням чистоти на кінцевих зупинках також повинні управління ЖКГ та власники підприємств, що знаходяться поруч, проте роками проблема не вирішується, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Влада робить суворі попередження і демонструє готовність до рішучих дій. На одній з січневих апаратних нарад мер Андрій Райкович наголосив, що міська влада не боїться взяти на себе всю повноту відповідальності, і якщо приватні перевізники не наведуть лад на своїх кінцевих зупинках, то комунальний транспорт лише посилюватиме свої позиції на ринку пасажирських перевезень у Кропивницькому.

Сьогодні, 16 квітня, на нараді щодо монетизації пільг на проїзд це питання підіймали вже перевізники. За їхніми словами, відповідним законом виписані нормативи з утримання кінцевих зупинок, в той же час встановлення на них вбиральні законодавство не дозволяє.

На це Райкович відповів, що встановити відповідні малі архітектурні форми ніщо не заважає, і доручив зайнятися цим питанням своєму заступнику Олександру Мосіну.

«Вже настав час вирішити, а не брехати один одному. Не заважає мені екологія. Покажіть хоч один акт, що вони склали», - сказав мер.

Він заявив, що під свою особисту відповідальність дозволяє виділити землю під вбиральні, бо впевнений, що «ніяких державних актів на це не потрібно».

«Поставити, змонтувати, вони повинні нормально, ефективно працювати», - додав він.

У вбиралень повинен бути господар, і ними можуть бути комунальні транспортні підприємства, зазначив мер, а він «буде господарем у місті і контролюватиме їх та каратиме».