На місцеві дороги Кіровоградщини виділили вдесятеро більше грошей, ніж торік

Перегляди: 1773

На дороги територіального значення Кіровоградщини у 2018 році виділили рекордну суму – понад 380 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету.

Про це повідомив заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Воропаєв сьогодні, 16 квітня, передає кореспондент CBN. Торік ця сума становила в десять разів менше – 38 мільйонів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кіровоградській області затверджена субвенція на забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в обсязі 381 мільйон 647 тисяч гривень», – наголосив Воропаєв.

За його словами, в області налічується 591 дорога місцевого значення – понад чотири тисячі кілометрів. Це 68% від загальної довжини автодоріг області.

Кошти між районами розподілять у залежності від протяжності доріг.

Найбільше на ремонт і утримання доріг місцевого значення у 2018 році отримають Бобринецький, Новоукраїнський, Олександрійський, Голованівський, Добровеличківський, Кіровоградський, Маловисківський, Знам’янський і Долинський райони.

Як наголосив Олександр Воропаєв, за останні шість років на утримання і поточний дрібний ремонт доріг місцевого значення у загальному виділили майже 150 мільйонів гривень. Наприклад, у 2012 році виділили у десять разів менше, ніж цьогоріч.

У цьому році, за поданнями райдержадміністрацій та Служби автомобільних доріг, сформували перелік об’єктів, яким треба першочергово приділити увагу. До списку увійшли 88 автодоріг загального користування місцевого значення та 13 вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

«Пріоритет при плануванні ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах надано дорогам, сумісним із дорогами державного значення», – зазначив Воропаєв.

Нагадаємо, дороги державного значення, які знаходяться на території Кіровоградщини, відновлять до 1 травня. Доручення привести до належного стану дорожні шляхи у всіх регіонах дав уряд, пояснив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Наприкінці квітня дорожники Кіровоградщини почнуть ремонтувати дорогу на Миколаїв, а у травні 2018 року планують завершити будівництво об’їзної дороги довкола Знам’янки.