У новому фільмі Жовни знялася особлива дівчинка з Кропивницького

Перегляди: 1798

Новий фільм письменника, кіносценариста та режисера Олександра Жовни можуть показати на топових світових кінофестивалях.

Про це сказав сам Жовна на прес-конференції сьогодні, 16 квітня, пише «Весь Кіровоград».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жовна також пообіцяв, що перша прем’єра відбудеться в Кропивницькому потайки від їхніх організаторів.

«Фільм вартий кінофестивалів класу "А" - так кажуть зараз, - зазначив автор. - Голова Держкіно Філіп Іллєнко сказав, що обов’язково будемо подавати на найкращі фестивалі – Канський, Венеційський і Берлинале. За їхніми правилами, ми на маємо права оприлюднювати, але ми можемо зробити це в Кропивницькому. Я думаю, вони не дізнаються».

Наразі, за словами Жовни, робота над стрічкою на Одеській кіностудії знаходиться у завершальній стадії. Прем’єри заплановані також у Харкові, Одесі та Києві.

«Він (фільм) уже є, і він досить вдалий, мене він влаштовує, - зазначив Жовна. - От я бачу Тетяну, вона щаслива мама, їй пощастило. Вона народила дівчинку незвичайну, з синдромом Дауна, і ця дівчинка такого натворила в нашому кіно, що ніхто інший би цього не зробив. Це просто диво було, що ми її знайшли, і саме в Кропивницькому. Мама теж знялася в нашому кіно, теж дуже вдало».

Олександр Жовна народився у Новомиргороді Кіровоградської області, є автором книжок «Партитура на могильному камені», «Вдовушка», «Експеримент», «Маленьке життя», його твори видано в Токіо та Нью-Йорку.

За оповіданнями «Партитура на могильному камені», S. H. Second hand, «Експеримент» знято фільми «Партитура на могильному камені» (1995), Second hand (обидва — режисер Ярослав Лупій), «Ніч світла» (режисер - Роман Балаян).

2008 року Олександр Жовна дебютував як режисер, екранізувавши власну драму «Маленьке життя». Стрічка взяла участь у кінофестивалях «Покров» та «Молодість».