Марина Порошенко ознайомилася з роботою інклюзивно-ресурсного центру в Кропивницькому

Перегляди: 1249

Сьогодні, 17 квітня, в рамках робочого візиту Марина Порошенко ознайомилась з роботою інклюзивно-ресурсного центру міської ради Кропивницького, передає кореспондент CBN.

Нині на Кіровоградщині працюють 154 інклюзивні школи. У них навчаються 620 учнів з особливими потребами. Загалом у регіоні інклюзивною освітою охоплені чотири відсотки дітей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тут чудовий колектив, наші спеціалісти їздять на навчання в інші регіони і найкращий досвід запроваджують тут. У нас є амбітні плани створити мережу таких центрів», - зазначила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

У центрі облаштовані кімнати для проведення індивідуально-корекційної роботи, групових корекційно-розвиваючих занять з розвитку комунікативної та емоційно-соціальної сфери, а також для роботи з дітьми в кімнаті сенсорно-моторної інтеграції та лікувальної фізкультури.

В рамках візиту Марина Порошенко відвідала логопедичний урок в одному з класів, щоб на практиці побачити проходження навчально-виховного процесу.

«Дякуємо за інклюзивну освіту, моя дитина навчається у загальноосвітній школі, спілкується з дітьми і має шанс на гарне майбутнє», - сказала мама одного з учнів.

Нагадаємо, дружина Президента Марина Порошенко перебуває сьогодні з робочим візитом у Кропивницькому.