У Кропивницькому працівники юстиції консультують людей просто неба

Перегляди: 1152

Сьогодні, 17 квітня, почалася робота правопросвітницького проекту «Я маю право», ініційованого торік Міністерством юстиції.

Як і 2017 року, щовівторка та щочетверга на різних локаціях у Кропивницькому (площа Богдана Хмельницького, парк «Ковалівський», площа перед міськрадою, вулиця Дворцова та площа Героїв Майдану) з 9:00 до 13:00 працюватимуть інформаційні намети, в яких фахівці навчатимуть громадян користуватись своїми правами, захищати їх у разі порушення та надаватимуть безоплатну юридичну консультацію, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила координатор проекту на Кіровоградщині Віра Піскун, вже сьогодні працівники Управління юстиції працюють та надають допомогу всім охочим.

Людей хвилюють юридична сторона субсидій, що робити, коли вимагають хабара, як оформити договір оренди землі, алгоритми дій щодо сплати аліментів, боротьба з рейдерством, чи потрібно сплачувати благодійні внески тощо.

Проект реалізується не лише у Кропивницькому, а й у Малій Висці, Олександрії, Знам'янці, Світловодську, Долинці, Добровеличківці, Гайвороні, Голованівську та Новомиргороді. Юристи працюють у цих населених пунктах за таким же графіком.

З травня консультаційні намети працюватимуть щовівторка та щочетверга з 10:00 до 16:00.