Справу кропивничанки, яку звинувачують у вбивстві доньки, направили до суду

Перегляди: 1597

Справу жінки, обвинуваченої у вбивстві своєї дванадцятирічної доньки, направили на розгляд суду.

Про це CBN повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Процесуальний керівник у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства дівчинки (п. 2, п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне убивство) затвердив клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру.

Напередодні слідчі отримали висновок фахівців «Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я», де жінка проходила стаціонарне обстеження. За результатами проведення судово-психолого-психіатричної експертизи, жінка на момент вчинення вбивства та на даний час «не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними».

На підставі отриманого висновку слідчий подав клопотання до суду щодо зміни запобіжного заходу стосовно підозрюваної з тримання під вартою на поміщення до психіатричної установи. Наразі жінка перебуває в Кіровоградській обласній психіатричній лікарні.

Клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 35-річної підозрюваної направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, дванадцятирічна кропивничанка Катерина Добродій 8 грудня 2017 року нібито пішла до школи, однак там не з’явилася. Протягом цих днів дівчинку шукали поліція, військові та кілька десятків добровольців.

12 грудня тіло дівчинки знайшли неподалік бази відпочинку в Обознівці Кіровоградського району. Того ж дня за підозрою в умисному вбивстві затримали її матір Олену Добродій.

14 грудня Кіровський районний суд Кропивницького вирішив узяти підозрювану під варту строком на 60 діб без права внесення застави. Жінці загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

За клопотанням слідчого, рішенням Ленінського районного суду підозрювану направили до Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я з метою проведення судово-психіатричної експертизи. Там її визнали неосудною.