Начальник юстиції Кіровоградщини часів Януковича поновився через суд, теперішній керівник - проти

Перегляди: 1217

Колишній начальник Головного управління юстиції в області Олександр Чудний поновився на посаді через суд.

Сьогодні, 23 квітня, ситуацію у цій справі прокоментував керівник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул, повідомили CBN у прес-службі управління.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У травні 2015 року до Кіровоградського окружного адміністративного суду звернувся колишній начальник Головного управління юстиції Олександр Чудний з позовом про визнання протиправним і скасування наказу Мін’юсту щодо його звільнення та поновлення на посаді. У результаті суд задовольнив вимоги позивача в повному обсязі.

«Олександр Чудний не перебував на посаді, на якій його поновлено, – зазначив Вадим Гуцул. - Він працював начальником Головного управління юстиції у Кіровоградській області, якого вже не існує. Натомість зараз функціонує нова структура з більш широкими повноваженнями, ніж попередня, – Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області.

Безпосередньо щодо судового рішення на користь Олександра Чудного, можу сказати як юрист і людина, яка постійно слідкує за практикою судових рішень, про те, що воно було винесене фактично з перевищенням повноважень судді, яка взяла на себе повноваження суб’єкта призначення. На це рішення судді будемо подавати апеляційну скаргу. За умови позитивного прийняття рішення на користь Мін’юсту буде подане подання на дії судді Кіровоградського окружного адміністративного суду, яка розглядала позов Олександра Чудного, до Вищої ради правосуддя.

Якщо Олександр Чудний направить рішення суду в частині виплати середнього заробітку за час вимушеного прогулу за один місяць на виконання у казначейство, йому будуть перераховані кошти з фонду заробітної плати обласного територіального управління юстиції. Решту суми в період з 28.04.2015 по 06.04.2018 е виплачено в тому разі, якщо рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду залишиться в силі після розгляду апеляції в Дніпропетровському апеляційному адміністративному судді».

Олександр Чудний очолював обласну юстицію за часів президента Віктора Януковича.