Священик привіз у Кропивницький часточку Благодатного вогню (ФОТО)

Перегляди: 1215

Священик Благовіщенського храму Іван Верескун привіз у Кропивницький часточку Благодатного вогню.

Про це він розповів тижневику УЦ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Завжди була частина людей, яка сприймала сходження Благодатного вогню з радістю, вони жили надією на те, що зійде Благодатний вогонь і Господь подарує нам ще один шанс на життя, а інші залишалися в скептичному стані, не довіряли, давали розголос різній інформації, - зазначив священик. - Просто завдяки Інтернету сьогодні це більш помітно. Але, якщо говорити за людей віруючих, вони сприймають це чудо як чудо, ця подія для них є важливою. Якщо говорити просто, для Бога нема проблеми подарувати нам чудо, зовсім нема, і сходження Благодатного вогню з боку Бога - не якась масштабна дія, а для нас це значуще, це свідчення того, що Господь продовжує турбуватися за людство. Ми не бачимо Христа, який ходить поміж людей і творить чудеса, але ми бачимо те, що Він робить через інших людей. І сходженням Благодатного вогню Він показує свою присутність поміж людей».

Іван Верескун також пояснив, як транспортують Благодатний вогонь: «Його перевозять у спеціальній закритій лампаді, вона майже герметична. Тільки трошки повітря поступає, щоби підтримувати вогонь. І це не так давно започатковано, років зо двадцять-тридцять такого не було. Тепер же є така можливість дуже швидко доставити цей вогонь в основні великі міста православних помісних церков. У нас до Києва ієрархи митрополит Антоній, єпископ Віктор доставили Благодатний вогонь, роздали представникам єпархій, і кожен із них теж у закритих лампадах привіз його до свого храму. Ці лампади виготовляють в Єрусалимі».

Детальніше - у свіжому номері УЦ, який вийде друком у четвер, 26 квітня.