У Бобринці відкрили другий в Україні навчально-практичний центр

Перегляди: 1415

На базі Бобринецького професійно-технічного училища №32 відкрили другий в Україні сільськогосподарський навчально-практичний центр сьогодні, 24 квітня.

Нова структура допоможе готувати кваліфікованих робітників, яких не вистачає на ринку праці, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За виділені державою майже 20 мільйонів гривень придбали 29 одиниць обладнання, устаткування, інструменти і матеріали, що дозволило повністю оновити матеріально-технічну базу.

«Цей навчальний центр – другий в Україні, перший існує у Харківській області, – зазначив директор училища Андрій Запорожець. - Ми отримали кошти, на які закупили техніку, яка дозволить нам готувати висококваліфікованих фахівців. Техніка радянського виробництва, яка у нас була, морально застаріла, тому без нової техніки не можна було запроваджувати новітні підходи в навчанні. На техніці буде відпрацьовуватися практична частина навчання. Це значно покращить якість викладання і знань. Зараз є у нас до 300 учнів, але плануємо збільшити їхню кількість і надавати також послуги працівникам сільського господарства, які хочуть підвищити свою кваліфікацію. Техніка вже готова, навчальні плани підготовані, ми вже готові приймати перших слухачів, яким після завершення навчання видаватимемо сертифікати».

Окрім того, з обласного бюджету на ремонт гуртожитку закладу виділили три мільйони гривень.

«Для Кіровоградщини, як аграрного регіону і степового краю, який потребує висококваліфікованих кадрів, надзвичайно велике значення має технічне оснащення професійної освіти. Держава знайшла можливість придбати ці три десятки одиниць техніки для того, щоб майбутні кадри добре вчилися і працювали на благо країни», – сказав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.