У Кропивницькому виявили кліщів, інфікованих збудниками хвороби Лайма

Перегляди: 1158

Обласний лабораторний центр почав обстежувати територію області на наявність кліщів з подальшим виявленням збудників особливо небезпечних інфекцій, в тому числі кліщового бореліозу, або хвороби Лайма.

Про це CBN поінформували в центрі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці лабораторії особливо небезпечних інфекцій у Кропивницькому на вулиці Жадова (за магазином «Копілка») зібрали 37 кліщів, з яких два були інфіковані бореліями – збудниками хвороби Лайма.

Нагадаємо, у березні в Олександрії зафіксували випадок хвороби Лайма. 11-річний хлопчик, за словами його матері, відпочивав у селі Войнівка Олександрійського району, де, ймовірно, кліщ і вкусив дитину. Кліща батьки видалили, але до лабораторії не відвезли. І вже коли почала проявлятися хвороба, звернулися до лікувального закладу, де отримали необхідне лікування.

Кропивничани виявилися більш відповідальними. У квітні до лабораторії особливо небезпечних інфекцій центру звернулися 11 осіб, які доставили на дослідження виявлених у них кліщів.

Хвороба Лайма, або кліщовий бореліоз – інфекційне захворювання, яке викликається спірохетами роду Borrelia і переноситься кліщами. Воно уражає шкіру, нервову систему, суглоби і серце.

Куди звертатися

Державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Електронна пошта: kirolcdsesu@gmail.com.

Приймальня: тел.(0522) 33-33-15.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Тобілевича, 24.