Фільм «Кіборги» розчулив чехів до сліз

Перегляди: 1095

«Кіборги» – це військова драма режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту. Герої стрічки – збірні образи, списані з реальних військових (у тому числі й бійців третього полку спецпризначення з Кропивницького) - як кадрових, так і добровольців. Головні ролі виконали Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Роман Ясіновський.

Фільм «Кіборги» дістався широких екранів Чехії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повний зал, овації і сльози на очах – за словами організаторів кінопоказу, фільм вразив навіть тих, хто ніколи не був фанатом військових драм, пише «Телекритика».

Охочих подивитися стрічку українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва було так багато, що в великому залі Празького кінотеатру Kino Světozor не залишилося вільних місць. Як повідомили організатори кінопоказу, з міркувань пожежної безпеки до зали, яка вміщує 360 місць, працівники кінотеатру змогли впустити додатково лише кілька десятків глядачів, які не встигли купити квитки.

У грудні 2017 року «Кіборгів» демонстрували у кінотеатрі «Портал» у Кропивницькому. За сприяння голови ОДА Сергія Кузьменка стрічку мали змогу переглянути школярі з кількох районів Кіровоградщини та обласного центру.

На показ також запросили журналісти. Саме в журналістських колах і виникло запитання: «Якби фільм зважилися показати по місцевому ТБ, як би зреагувало на нього більшість громадян?» Тут думки працівників преси розійшлося. Одні вважають, що фільм викликав би шквал неоднозначних емоцій, оскільки більшість у політичних ешелонах мають проросійські погляди. На думку інших, такі фільми потрібні передусім для того, щоб пояснювати мешканцям інших країн політичну обстановку в Україні.

Скоро на фільм «Кіборги» чекає телевізійна прем'єра в Україні. Стрічку покажуть на телеканалі «1+1» 9 травня.