На Кіровоградщині відкрили перший ЦНАП в ОТГ (ФОТО)

Перегляди: 1007

Сьогодні, 25 квітня, у Соколівській об'єднаній територіальній громаді відкрили центр надання адміністративних та соціальних послуг.

На урочисте відкриття завітали представники громади, місцевої та обласної влади, повідомили CBN в ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Особливістю центру, як сказала голова ОТГ Інна Завірюха, є надання у ньому 67 адміністративних та 23 соціальних послуг. Громада, згідно з чинним законодавством про державні закупівлі, викупила за 2,7 мільйона гривень колишнє приміщення торговельного центру за ціною нижче оголошеною продавцем - власником - і за власний кошт зробила ремонтні роботи, закупили меблі та сучасну комп’ютерну техніку (800 тисяч гривень). Інна Завірюха також зазначила, що наразі вивчається питання переведення до центру поштового відділення.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив, що у 2014 році Президент України Петро Порошенко, уряд, Верховна Рада визначили, що подальший розвиток держави повинен базуватися на сильних самодостатніх громадах.

«Завдяки передачі на місця владних повноважень і фінансових ресурсів розпочався процес децентралізації – створення об'єднаних територіальних громад. Зараз Соколівська громада господарює на своїй землі. Громада не побоялася і підтримала рішення про створення ОТГ. І сьогодні ми бачимо, наскільки правильним було рішення центральної влади, рішення громади», - зазначив Сергій Коваленко.

Перший заступник голови ОДА переконаний, що відкриття такого центру, реалізація подібних проектів була б неможливою, якщо б залишалася стара модель управління.

«А тепер і закордонний паспорт можна отримати у Соколівському центрі, не виїжджаючи до Кропивницького», - сказав він.

Нагадаємо, у Новопразькій та Приютівській об’єднаних територіальних громадах у неділю, 29 квітня, відбудуться вибори.