На Кіровоградщині з початку року зареєстрували один спалах кишкової інфекції

Перегляди: 914

Кишкова інфекція – група захворювань, при яких головними симптомами є підвищення температури тіла, ознаки інтоксикації та порушення з боку шлунково-кишкового тракту. Передається мікроорганізми, що викликають ці хвороби, в основному через брудні руки.

Найважче захворювання протікають у дітей і літніх людей, але можуть викликати серйозні ускладнення і у осіб молодого віку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На Кіровоградщині у 2018 році зареєстрували один спалах кишкової інфекції в дитячому колективі.

Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 25 квітня, повідомила представниця Держпродспоживслужби в області Олена Черненко, передає кореспондент CBN.

За словами Черненко, торік такі випадки реєстрували двічі, в позаминулому році фахівці зареєстрували сім випадків кишкових інфекцій.

У 2017 році в Україні всього зареєстрували 163 спалахи, постійно спостерігається тенденція до збільшення їх кількості.

63 відсотки випадків спалахів було у дитячих колективах, 21 - на об'єктах громадського харчування, ще менше - у побуті.

«Не можна сказати, що санітарно-епідеміологічна обстановка в області спокійна, на це накладає відбиток і торгівля у невстановлених місцях», - сказала Олена Черненко.

Протягом 2017 року на Кіровоградщині провели 217 рейдів місцями стихійної торгівлі, склали 67 протоколів, 37 місць стихійної торгівлі ліквідували.