На Кіровоградщині вирішили створювати ще одну ОТГ

Перегляди: 1253

Депутати Новгородківської селищної ради під час сесії, яка відбулася 25 квітня, підтримали ініціативу селищного голови і рішення громадських слухань щодо створення об’єднаної територіальної громади.

Про це CBN повідомив директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко, який був присутнім на сесії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Депутати одноголосно підтримали необхідність створення Новгородківської об’єднаної територіальної громади, що стало наслідком виваженого і розумного ставлення до розвитку цієї території та бачення її перспектив», - прокоментував він.

Ще 4 квітня під час громадських слухань у Новгородці вирішили ініціювати процес об’єднання в одну територіальну громаду. Тоді участь у громадських слуханнях взяли понад сто осіб, з яких 97 проголосували «за» ініціювання процесу об’єднання.

«Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", готовий і далі інтенсивно надавати всю необхідну інформаційну та консультативну допомогу тим органам місцевого самоврядування на Кіровоградщині, які наразі перебувають у процесі підготовки до об’єднання», – сказав Олег Яременко.

Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (безкоштовно) від Центру розвитку місцевого самоврядування, можна телефонувати за номером: (0522) 32-02-86 (у робочі дні з 9:00 до 18:00).

Нагадаємо, у неділю, 29 квітня, відбудуться вибори у Новопразькій та Приютівській ОТГ.