Декларації з лікарями підписали майже 14 тисяч кропивничан

Перегляди: 1303

У Кропивницькому працюють 14 лікувальних закладів: 1000 ліжок, обслуговуються 234 537 містян.

За словами заступника начальника управління охорони здоров'я міста Лариси Кудрик, медичну допомогу кропивничанам надають 136 лікарів, з яких 77 - сімейні, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках реформи всі медзаклади підключені до симстеми е-Health, для чого закупили 146 комп’ютерів. Тобто у кожного лікаря має бути своя техніка, підключена до медичної інформаційної системи «Медстар».

З 232 тисяч містян, які постійно проживають у Кропивницькому, майже 14 тисяч вже підписали декларації з лікарями.

У порівнянні з минулим роком пролікували в стаціонарі менше людей, ніж торік, а от смертність виросла.

Крім того, Лариса Кудрик акцентувала увагу колег на тому факті, що знизилася якість профілактичних оглядів. Так, за перші три місяці «Д» огляд пройшли 40,3% всього населення міста, та вперше виявлених захворювань при цьому було лише 20,7% (у 2017 році 22,9%).

«Профілактичні огляди ми проводимо неуважно, бо я не думаю, що наше населення стало здоровішим. Таких оптимістичних прогнозів у мене немає. Захворюваність теж менша, хоча теж ніяк не можна вважати, що населення стало менше хворіти. Тобто ми гірше виявляємо», - зазначила Кудрик.