У Приютівській ОТГ зафіксували низку порушень виборчого процесу

Перегляди: 1413

Сьогодні, 29 квітня, у Приютівській об’єднаній територіальній громаді зафіксували низку порушень виборчого процесу.

Про це у коментарі кореспонденту CBN повідомив юрист Андрій Альпов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Одне порушення було у Войнівці, коли з 559-ї дільниці виїхали члени комісії для організації голосування за місцем перебування виборця. Один із кандидатів у депутати селищної ради по 8-му виборчому округу, коли людина голосувала вдома, порушив таємницю голосування і втрутився у процес волевиявлення виборця», - розповів Андрій Альпов.

«Коли особа вагалася за кого проголосувати, він їй порекомендував закреслити всіх, що людина похилого віку й зробила», - додав юрист.

Був складений відповідний акт, який підписали присутні при цьому виборці. Заяву подали до ДВК для подальшого звернення до правоохоронних органів для реагування відповідно до закону.

Також були незначні порушення, які не впливають на результат волевиявлення.

Одне порушення вдалося попередити, воно стосувалося непорозуміння, яке виникло між членами ДВК 554-ї дільниці у Приютівці та представниками ЗМІ. Журналісти хотіли отримати інформацію, для підготовки якої потрібно було чимало часу. Вони хотіли дізнатися, скільки осіб проголосувало по округах. Комісія мала відволікатися, тим більше, законом заборонено переривати виборчий процес. Ситуацію прояснили.

На 553-й дільниці у Приютівці через технічні причини із незначним запізненням відкрилася дільниця. Спостерігачі наполягли на тому, щоб перерахували виборчі бюлетені. Оскільки дільниця наближається до великої, це зайняло певний час.

Як повідомлялось, на виборах у Приютівській ОТГ проголосували майже 34 відсотка виборців