Антитерористична операція закінчилася, почалася Операція об'єднаних сил

Перегляди: 2937

Сьогодн, 30 квітня, на Донбасі офіційно закінчується АТО, на зміну якому приходить Операція об'єднаних сил (ООС), інформує CBN.

У стані антитерористичної операції Україна перебувала більше 1400 днів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, зміна формату прописана в Законі «Про реінтеграцію Донбасу», де зазначено, що в районі конфлікту керуватиме Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

У його підпорядкуванні перебуватимуть сили і засоби ЗСУ, інших військових формувань, МВС, Нацполіції, які залучаються «до стримування і відсічі російської агресії в Донецькій і Луганській областях».

Працівники правоохоронних органів, військовослужбовці та всі, хто залучений в протистояння агресору, підпорядковуються начальнику Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв бере участь в розгортанні сил і розробці планів дій на випадок непередбачених обставин для застосування ЗСУ і сил оборони. Він також має право доповідати безпосередньо президенту про готовність і хід виконання завдань Об'єднаними силами. Задум застосування Об'єднаних сил в операціях затверджується президентом.

Основна відмінність в проведенні АТО і Операції об'єднаних сил полягає в підпорядкованості.

Якщо раніше Антитерористична операція проходила під загальним керівництвом Антитерористичного центру СБУ, зараз Операція об'єднаних сил проходить під стратегічним керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України.