БПП переміг на виборах до ОТГ на Кіровоградщині: результати, плани і коментарі

Перегляди: 1674

Сьогодні, 2 травня, у прес-центрі CBN відбулася прес-конференція про результати перших виборів до об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині.

Про результати виборів, хід виборчого процесу і плани щодо розвитку територій розповіли новообрані голови Приютівської та Новопразької об’єднаних територіальних громад Андрій Коломійцев і Богдан Куруп, а також заступник голови Кіровоградської регіональної організації партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"» Юрій Гугленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«31 березня 2018 року відбулася конференція Кіровоградської регіональної організації партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"» на якій було прийнято рішення підтримати кандидатури Курупа і Коломійцева, а також самовисуванця Наталії Стиркуль на виборах в територіальних громадах», - повідомив Юрій Гугленко.

«Мені приємно, що наша команда отримала значну перемогу. В два і більше разів наші кандидати отримали голосів і перемогли з великим відривом», - додав він.

Андрій Коломійцев отримав майже 63% голосів, Богдан Куруп – 52%, Наталія Стиркуль – майже 82%. Крім того, БПП отримав 25 депутатських мандатів, що складає майже 35 % від загальної кількості депутатів, які обирались. Буде сформована дієва більшість, яка працюватиме на користь громади.

Загалом по Україні значну перемогу отримала президентська сила. Це 26 голів, які очолять новостворені ОТГ.

«На жаль, наші опоненти застосовували різні технології. За даними правоохоронних органів було зафіксовано факти прямого підкупу виборців представниками "Батьківщини". Незрозуміло, наприклад, для чого цією партією було запрошено спостерігачів з інших областей. Але в цілому наша партія отримала перемогу і буде працювати на розбудову ОТГ», - сказав Юрій Гугленко.

Після аналізу голосування з’ясувалося, що на кожній дільниці «Батьківщина» набрала у середньому 90 голосів. Представники БПП вважають, що це - не випадковість.

Як зауважив Богдан Куруп, свої команди лідери перегонів ще не сформували, оскільки ще не призначені керівниками територій. Є люди, які працювали в командах протягом останніх років, не виключено, що вони працюватимуть і на територіях ОТГ.

«Перед нами стоїть велика задача з формування спроможних територіальних громад, які мають показувати якісний результат. Зрозуміло, що б ці результати були, в команді мають працювати справжні професіонали. Думаю, через два-три тижні ми запропонуємо якісь кандидатури на розгляд», - відзначив Андрій Коломійцев.

Також новообрані голови ОТГ зауважили не достатньо високу активність виборців. Цей показник у Приютівській ОТГ склав 43%, а Новопразькій – понад 50%. Однак це більше ніж в інших ОТГ. Більшість виборців – люди середнього і старшого віку. Вибори були короткі і достатньо спокійні, якщо не вважати деякі випадки з можливим порушенням законодавства опонентами.

Імена кандидатів на посади, які звільняться, коли новообрані голови ОТГ приступлять до своїх обов’язків, поки що невідомі. Лідери виборчих перегонів висловили сподівання, що їхні наступники продовжать реалізацію потрібних громаді проектів та ініціатив.

Повноцінна робота в ОТГ почнеться, коли бюджети дозволятимуть втілювати певні плани. У пріоритеті – ремонт доріг, облаштування вуличного освітлення, заміна мереж водогону, питання транспортного перевезення, земельні відносини та інші. Відповідно до бюджетного законодавства, податки, на які розраховує громада, вона почне отримувати з 1 січня наступного року, якщо не буде змін до Бюджетного кодексу. Новообрані керівники територій висловили сподівання, що ОТГ в подальшому будуть збільшуватися за рахунок територій, які поки не увійшли до складу громад.

«Реформа децентралізації є однією з найуспішніших. Результати виборів підтверджують, що члени нашої команди отримують мандат довіри від громадян», - резюмував Гугленко.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" link="none" ids="2591,2589,2588,2587,2586,2585,2584,2582,2583,2581,2580,2579,2577,2578,2575,2576,2574,2573"]