Кропивницькому пропонують по-справжньому заробляти на приватизації комунального майна

Перегляди: 1055

Ще одним кроком до відкритості, сталості розвитку та економії коштів міського бюджету може стати підключення Кропивницького до платформи державних аукціонів «ProZorro.Продажі».

Про це на презентації платформи сьогодні, 2 травня, заявив регіональний проектний менеджер «ProZorro.Продажі» Олексій Мовчан, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«"ProZorro.Продажі" - молодший брат Системи закупівель з відповідними аукціонами, але працює не на пониження ціни, а навпаки - на підвищення», - зазначив Мовчан.

За його словами, підключення до «ProZorro.Продажі» гарантує повну прозорість та законність аукціонів і, відповідно, розуміння, куди йдуть податки громадян. Якщо комунальне майно не приносить доходів, збитки покриваються за рахунок кишень городян.

Платформа надає можливість реально заробити більше грошей для місцевого бюджету. Наприклад, в Маріуполі через «ProZorro.Продажі» продавали зіпсоване після окупації майно і заробили на цьому мільйон гривень.

Крім того, антикорупційний стартап створює ринкові умови при продажі комунального майна. З початку функціонування «ProZorro.Продажі» його реалізували на понад 8 мільярдів гривень. Тобто на більшу суму, ніж продав Фонд держмайна за п'ять років.

За рік роботи в стадії пілоту платформу двічі визнавали найкращим антикорупційним стартапом світу.

Згідно з Законом про приватизацію, «ProZorro.Продажі» є обов'язковим інструментом для продажу комунального майна, до якого підключилися понад 5500 учасників.

Аби пристати до їхньої компанії, потрібно зробити два кроки: підписати Декларацію з міським головою та прийняти на сесії міськради рішення про приватизацію, оренду, відчуження, розподіл прав на розміщення ярмарок, МАФів чи то будь-якої сезонної торгівлі через «ProZorro.Продажі».