На Кіровоградщині затримали браконьєрів з немаленьким уловом риби (ФОТО, ВІДЕО)

Перегляди: 3448

У ніч з 30 квітня на 1 травня в акваторії Кременчуцького водосховища в межах Великоандрусівської ОТГ на Кіровоградщині затримали браконьєрів, які у великих об’ємах незаконно виловлювали рибу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN повідомив державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської області Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області Костянтин Рибачук.

«Представники однієї з громадських організацій повідомили про те, що на акваторії Кременчуцького водосховища стоїть велика кількість сіток і працюють браконьєри. Вони мене запросили пересвідчитись у правдивості інформації», - розповів Костянтин Рибачук.

Члени ГО затримали три браконьєрських човни. В одному не було ні сіток, ні риби. Інші два були вщент заповнені рибою. Приїхали правоохоронці. Браконьєрів почали опитувати. В одному човні знайшли близько 400 кілограмів риби, в іншому – близько 200. Коли браконьєрів затримували, то побачили, що весь берег у сітках. Острова по периметру вдвоє-втроє оплутані сітками. Через це риба не може зайти на нерест.

Браконьєрів доставили на берег, човни відтягли до Світловодська. Першочерговий опис зробили на березі під Андрусівкою, потім разом з працівниками поліції човни відтягли ближче до світла, щоб поліція могла їх вилучити. Рибу, яка була сильно подавлена сітками, здали на рибоприймальний пункт, кошти перерахують до бюджету ОТГ. Ту рибу, яка постраждала менше, випустили у водойму.

«Порушені кримінальні справи, я так думаю. Це стаття 249 частина перша ККУ – "Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом". Суми будуть величезні – сотні тисяч, бо риби дуже багато, - зауважив Рибачук. - Вода кишить браконьєрами. Поки ми знімали сіті та доставляли їх на берег, бачили чотири браконьєрських човни тільки біля цього острову. Вони нахабні, шниряють туди-сюди, а ми завантажені, наздогнати їх не можемо».

https://www.youtube.com/watch?v=XmELFGfGy2U&feature=youtu.be

Зараз у Кіровоградській області відбувається підрив популяції основних видів риб, які є промисловими об’єктами. Це знищення маточного поголів’я, є ризик, що риба не буде відновлюватись. Адже зараз нерестовий період. Ті ж рибаки, які працюють законно, не можуть навіть окупити пальне і витрати на розхідні матеріали.