Кіровоградщина отримала кошти на продовження реформ з охорони здоров'я та нової української школи

Перегляди: 1185

В Україні триває реформа охорони здоров'я, в рамках якої Кіровоградщина 2018 року отримає 5 мільярдів гривень на те, аби первинна ланка надання медичних послуг стала більш сучасною.

Про це під час сьогоднішньої колегії Кіровоградської ОДА нагадав голова облдержадміністрації Сергій Кузменко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зараз проходить кампанія підписання декларацій між лікарями та пацієнтами, зазначив Сергій Кузьменко, «аби потім люди точно знали, куди їм звертатися, якщо вони мають якусь проблему зі здоров'ям - в облаштовані амбулаторії з якісним медичним обладнанням і наданням медичних послуг».

За словами Кузьменка, держава й обласна влада продовжуватимуть інвестувати в усі рівні охорони здоров'я, і закликав приєднатися до процесу владу районів та територіальні громади.

Очільник області також зазначив, що підписав розпорядження про розподіл державних коштів - близько 35 мільйонів гривень - між районами і містами області, які підуть на підвищення якості освіти.

Кузьменко звернув увагу керівників районів на те, що кожний першокласник області повинен 1 вересня сісти за сучасну нову парту, а не за щось, що десь лежало на складах і нікому не потрібне.

Крім того, кошти направлять на підвищення кваліфікації вчителів, які працюватимуть з першокласниками в рамках реформи «Нова українська школа», що стартує наступного навчального року по всій країні.

Нагадаємо, що в області сформували три госпітальні округи, де працюватимуть 149 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.