На Кіровоградщині в «Чорноліській січі» вчилися виживати діти з кількох областей України (ФОТО)

Перегляди: 1064

Щорічний всеукраїнський табір «Чорноліська Січ – 2018», метою якого є національно-патріотичне виховання дітей та молоді, поширення правдивої інформації про історію, відбувся на початку травня на Знам’янщині.

Місцем збору стало урочище «Бочки» Знам’янського лісництва Чорноліського лісгоспу, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Близько 80 підлітків зібралися разом на заході, що організований Кіровоградським кошем УДЮТ «Січ» за підтримки ГО «Соціальна справедливість». Хлопці та дівчата з Житомирської, Львівської, Київської областей, Маловисківського району та Кропивницького чотири дні жили у наметах та вчилися виживати в умовах дикої природи. Море емоцій, купа нових друзів та відсутність гаджетів – так можна охарактеризувати основні переваги таборівки.

Вже звичні для бувалих січовиків збір дров, готування їжі на вогнищі, вишкіл та вечірні ватри доповнилися цікавими гутірками з маскування, орієнтування, тактики ведення бою, заняттями з подолання стресових ситуацій та ретравматизації.

Ранок та відбій - шикування під гімн України. Стала система самоврядування: старшина табору, наказний отаман, наказний писар. Дорослі лише виконували наглядові функції, не втручаючись у життя таборян.