На Кіровоградщині за відсутність на будинках теплових лічильників штрафуватимуть

Перегляди: 1114

Закон про комерційний облік теплової енергії та водопостачання передбачає обов'язкове стовідсоткове оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання.

На цьому наголосила під час засідання колегії ОДА сьогодні, 3 травня, директор департаменту ЖКГ КОДА Ольга Довжук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Строк виконання - до 2 серпня 2018 року.

За словами Довжук, на сьогодні в області оснащені тепловими лічильниками 703 житлові будинки - приблизно половина від потреби. В Україні цей показник у середньому дорівнює 80 відсотків.

Найкраще спрацювали у Долинській. Там усі будинки вже з лічильниками. У Власівки (Світловодськ) теж не буде проблем з виконанням закону, там уже придбали усю необхідну кількість приладів.

«Олександріятеплокомуненерго» впоралося з завданням на 70 відсотків, «Кіровоградтепло» - на 55,1%, «Світловодськпобут» - на 47,6%, а кропивницький «Теплоенергетик» - лише на 32,6 відсотка.

Невиконання вимог закону призведе до накладання штрафу у розмірі 1% від суми платежів, нарахованих за останній місяць, в якому надавалася відповідна комунальна послуга споживачам, чиї будинки не обладнані лічильниками.

Нагадаємо, в ОДА заявили, що визначилися з необхідними для нормального проходження наступного опалювального сезону заходами.