Влада Кіровоградщини визначилася з тим, як нормально відбути наступний опалювальний сезон

Перегляди: 1004

В облдержадміністрації визначилися з заходами, які потрібні для нормального проходження наступного опалювального сезону.

Про це заявила під час засідання колегії ОДА сьогодні, 3 травня, директор департаменту ЖКГ КОДА Ольга Довжук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Необхідно підготувати 348 шкіл та 376 дитсадків, 48 лікарень, 14 інтернатних закладів системи соцзахисту населення області. Заготовити близько 12,8 тисячі тонн твердого палива і до початку опалювального сезону забезпечити 40 відсотків від потреби.

Крім того, слід продовжити роботу з заміщення природного газу та переведення котельних на альтернативні види палива, а також замінити 3,7 кілометри теплових мереж з 398-ми у двотрубному обчисленні.

За словами Ольги Довжук, ще потрібно перевірити все водопровідно-каналізаційне господарство - водозабори, свердловини, водопровідні та каналізаційні очисні споруди, планується капітально відремонтувати з заміною 4,7 кілометра водопровідних та 1,1 - каналізаційних мереж.

Також треба підготувати житлові будинки. Для цього в місцевих бюджетах на капітальні ремонти покрівель, фасадів, інженерного обладнання тощо передбачено майже 60 мільйонів гривень. З цієї суми за 4,7 мільйона обстежать та за потреби відремонтують зламані ліфти.

Нагадаємо, під час опалювального сезону 2017 - 2018 років у Кропивницькому «Кіровоградгаз» кілька разів відключав тепловиків від газопостачання.