Власників автономок у Кропивницькому не змушуватимуть повертатись до централізованого опалення

Перегляди: 1272

У Кропивницькому власників автономок не змушуватимуть повертатись до централізованого опалення

Про це сьогодні, 3 травня, повідомив під час прес-конференції заступник міського голови Олександр Мосін, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мосін прокоментував постанову Дніпропетровського апеляційного суду щодо скасування рішення Міжвідомчої комісії з облаштування індивідуального опалення в обласному центрі.

«Позиція міської влади повністю збігається з правовою, - наголосив він. - Законодавством чітко визначено, що відключатись від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів можна лише окремими житловими будинками. Відокремлювати окремі приміщення не можна. Тому постанова, прийнята Дніпропетровським апеляційним судом, лише підтвердила правову позицію, встановлену державою».

Олександр Мосін також прокоментував питання модернізації системи теплопостачання, яка у Кропивницькому розбалансована на 65%. За його словами, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» втратило споживачів: при потужності у 615 гігакалорій на годину теплогенеруюче підприємство в опалювальний сезон використовує лише 117, а обладнання котелень лишається старе, 60 - 70 років.

«Міжвідомча комісія ухвалила рішення - відокремлювати квартири в багатоповерхових будинках постояково, - зазначив Олександр Мосін. - На сьогодні в багатоквартирних будинках понад тисячу стояків уже відокремлено від централізованого опалення, а це значна економія, коли є можливість не подавати теплоносій на восьмий - дев’ятий поверхи».

Рішення відключати одну - дві квартири на стояку, що залишились із централізованим теплопостачанням, або цілий будинок, знайшло відображення у програмі міської ради про оптимізацію системи теплозабезпечення. Відповідно до цієї програми, у Кропивницькому від централізованого опалення відокремлять близько 100 будинків, а у селищі Нове для оптимізації запланована реконструкція малої котельні та закриття старої.

Нагадаємо, ДП «Кіровоградтепло» у судовому порядку скасувало рішення міжвідомчої комісії щодо надання дозволів на встановлення автономного опалення.