На Кіровоградщині біля пунктів проведення ЗНО чергуватимуть патрульні

Перегляди: 2086

Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Кіровоградщині біля кожного з понад 30 пунктів на дев'яти територіальних одиницях чергуватимуть патрульні.

Про це під час наради з питання організації ЗНО на території області в ОДА сьогодні, 7 травня, повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На наступному тижні буде укладено договір з поліцією охорони. Представники будуть мати при собі металодетектори. Поряд з пунктами обов'язково мають бути патрульні поліцейські», - зауважив Анісімов.

За його словами, для створення безпечних умов перебування учасників ЗНО на пунктах тестування з боку МВС та МОЗ України зроблені відповідні розпорядження. МВС забезпечить охорону правопорядку на пунктах тестування в дні тестування. Підрозділи ДСО забезпечать охорону тестових матеріалів на пунктах тестування.

Перед початком тестування всі пункти перевірять на предметах вибухонебезпечних предметів. Були випадки, коли в приміщення намагалися пронести зброю.