Судове засідання у справі жительки Кропивницького, яка нібито вбила свою доньку, завершилось

Перегляди: 2338

14 травня об 11:00 Кіровський районний суд Кропивницького продовжить розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно підозрюваної у вбивстві 12-річної дівчинки Олени Добродій.

Про це кореспондент CBN повідомляє з зали суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні суд допитав свідка і вирішив певні процесуальні питання.

«Провадження розглядається не за один день. Думаю, воно буде тривалим, оскільки багато свідків заявлено і є багато матеріалів. Воно не буде розглянуте за два-три засідання, це можу стверджувати зі свого досвіду», - зазначив суддя Володимир Поступайло.

«Позиція за результатами досудового розслідування кримінального провадження з урахуванням висновку експертизи: було прийнято рішення про направлення відповідних клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру до Кіровського районного суду. Наразі триває судовий розгляд за моїм клопотанням і узгодженою позицією, яку підтримала сторона захисту, представники потерпілої - було вирішено прийняти рішення судом, про що винесено відповідну ухвалу, про проведення судового засідання, закритого в частині, що стосується відомостей про приватне життя особи і щодо відомостей, які охороняються законом, - прокоментував прокурор відділу прокуратури Кіровоградської області Микола Вдовиченко. - Тобто, вся інформація, яка стосується даного питання (відповідні експертизи, свідчення свідків, які дають пояснення щодо психічного стану здоров’я особи, щодо якої вирішується застосування медзаходів), ці засідання будуть проводитись у закритому режимі».

«Позиція однозначна – довести винуватість чи невинуватість моєї підзахисної. Якщо вона винна, то буде лікуватися або відповідати, згідно з законом. Оскільки експертиза є, вона буде проходити лікування. Якщо жінка не винна, то буде проходити лікування за власним бажанням, а не за рішенням суду», - сказала адвокат Олександра Любович.

Нагадаємо, дванадцятирічна кропивничанка Катерина Добродій 8 грудня 2017 року нібито пішла до школи, однак там не з’явилася. Протягом цих днів дівчинку шукали поліція, військові та кілька десятків добровольців.

12 грудня тіло дівчинки знайшли неподалік бази відпочинку в Обознівці Кіровоградського району. Того ж дня за підозрою в умисному вбивстві затримали її матір Олену Добродій.

14 грудня Кіровський районний суд Кропивницького вирішив узяти підозрювану під варту строком на 60 діб без права внесення застави. Жінці загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

За клопотанням слідчого, рішенням Ленінського районного суду підозрювану направили до Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я з метою проведення судово-психіатричної експертизи. Наразі справу передали на розгляд до суду.

Троюрідна сестра Олени Добродій Ольга Синьова не вірить у те, що дитину вбила її матір. Сама Олена Добродій заявила на суді, що не заперечує проти примусового лікування.

Суд сьогодні, 8 травня, заборонив фото- та відеофіксацію процесу.