Головлікарем центру екстреної меддопомоги у Кропивницькому знову обрали брата скандального судді

Перегляди: 2768

Конкурсна комісія з визначення кандидатури на посаду головного лікаря обласного комунального закладу «ТМО Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» затвердила кандидатуру Олександра Ярошенка.

Про це CBN повідомили у прес-службі заступника голови облради Ігоря Степури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

8 травня він провів прес-конференцію, під час якої оприлюднив інформацію про порушення в діяльності Олександра Ярошенка на посаді керівника комунального закладу у попередні 12 років.

«Дуже прикро, але конкурсна комісія не надала належної уваги наведеним мною фактам грубих порушень законодавства в діяльності головного лікаря Олександра Ярошенка, - зазначив Ігор Степура. - Мені дуже прикро і дуже шкода, але членів комісії не зацікавила озвучена мною інформація про серйозні проблеми у віддалених селах, які позбавлені законного права на охорону здоров'я та екстрену медичну допомогу. Попереду залишається єдина можливість - вплинути на думку депутатів обласної ради під час розгляду питання про затвердження Ярошенка на посаді головного лікаря в ході наступного пленарного засідання сесії Кіровоградської обласної ради, що відбудеться 8 червня 2018 року. Запрошую на сесію членів територіальних громад сіл Онуфріївського району, щоби вони безпосередньо озвучили свої проблеми для депутатів обласної ради та подивилися в їхні чесні турботливі очі».

Нагадаємо, голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко підписав розпорядження про звільнення Олександра Ярошенка з посади головного лікаря ТМО «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області». Підстава для звільнення – закінчення терміну дії контракту.

Олександр Ярошенко - брат колишнього судді Володимира Ярошенка. Останній відомий, зокрема, позовами проти місцевих ЗМІ, зокрема телекомпанії TTV та тижневика «Україна-Центр».

Володимира Ярошенка також називають реальним власником фірми «Вагран», яка володіє приміщенням гуртожитку на проспекті Університетському, 21, у Кропивницькому. Мешканці гуртожитку понад десять років намагаються приватизувати кімнати, в яких живуть.