На території Кіровоградщини приведуть до ладу смітники

Перегляди: 687

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Ковтунова з завданням привести до належного стану сміттєзвалища.

Олександр Ковтунов прозвітував про результати облаштування сміттєзвалища поблизу Знам’янки, повідомили CBN у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Ковтунова, нині сплановано територію сміттєзвалища, проводяться роботи з розсипки побутових відходів з метою уникнення пожеж. Триває прибирання території, що межує з сміттєзвалищем.

«Цього тижня основну роботу буде завершено», – зауважив посадовець.

Сергій Кузьменко відзначив позитивні зрушення та доручив у найкоротші терміни привести це місце збереження побутових відходів у належний стан.

«Кожного дня помітні зрушення. Бачу, як працює техніка. Проте говорити, що наведено лад, – зарано. Сподіваюсь, що в стислі терміни виконаєте поставлене завдання», – наголосив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації звернув увагу керівника департаменту на те, що в області продовжує знаходитись в неприглядному стані значна кількість місць.

«Слід продовжувати системну роботу, якщо потрібно залучати кошти з екологічного фонду, щоб крок за кроком наводити лад в області в екологічних питаннях», – сказав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, у селі Підгайці Кіровоградського району місцеві жителі створюють парк на місці смітника. Селяни облаштовують спортивний майданчик та зону відпочинку в лісосмузі, куди раніше невідомі вивозили сміття.