Сайт ГУ ЖКГ Кропивницького востаннє оновлювався понад рік тому

Перегляди: 1429

Кожне комунальне підприємство Кропивницького повинно надавати для оприлюднення публічну інформацію про свою роботу.

У якому стані виконання відповідних норм, на сьогоднішній нараді з керівниками підприємств ЖКГ поцікавився заступник міського голови Олександр Мосін, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прозорість роботи місцевого самоврядування задля покращення надання послуг громадянам у Кропивницькому забезпечується доступністю до усієї інформації про роботу комунальних підприємств та наданням ними відкритих даних.

Недопрацьовують ЖЕО №3 та КП «Благоустрій». Керівник комунального підприємства Віктор Луценко зазначив, що уся інформація вже розміщена на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Проте для кропивничан важливі не тільки відкриті дані, а й звичайна інформація про роботу виконавчих органів. Наприклад, головне управління ЖКГ на сайті міськради має набір відкритих даних про організаційну структуру розпорядника інформації, звіт про використання бюджетних коштів, річні плани закупівель, перелік укладених договорів або фінансова звітність суб’єктів господарювання комунальної власності за рік. І в той же час - «мертвий» сайт, на якому останній раз інформацію розміщували 2017 року.

Нагадаємо, серед 20 обласних центрів Кропивницький увійшов у трійку міст разом з Івано-Франківськом та Житомиром, які вибороли право узяти участь у проекті з розробки та формування відкритих даних, щоб забезпечити прозорість роботи місцевого самоврядування і покращити надання послуг громадянам.