У Кропивницькому підприємство з вивезення сміття планує виробляти біогаз

Перегляди: 1195

У Кропивницькому може з'явитись електростанція, яка перероблятиме біогаз з полігону твердих побутових відходів.

Для цього земельна комісія повинна розглянути всі документи, що стосуються виділення в оренду ділянки землі (8 - 12 соток поблизу полігону для проведення комунікацій полігоном до точки збору біогазу та установки станції), а потім депутати на сесії міської ради прийняти рішення, повідомили CBN в ТОВ «Екостайл».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У березні підприємство уклало договір з компанією ЛНК, яка погодилася інвестувати кошти в екологічну програму. Проект з дегазації передбачає приведення обслуговування у відповідність новим правилам експлуатації полігонів побутових відходів і, як наслідок, зменшення шкідливих викидів в атмосферу.

Електростанція, яка перероблятиме біогаз з полігону, вироблятиме на рік приблизно до 4,8 мільйона кВт/год. електроенергії, яка піде в енергетичну мережу міста і підвищить її надійність.

«Реалізація проекту надасть "Екостайлу" змогу проводити поховання відходів згідно з чинними стандартами, забезпечити на полігоні збір і переробку біогазу, а також провести вирівнювання рельєфу полігону для проведення комунікацій», - зазначила заступник директора підприємства Тетяна Мартовицька.

ТОВ «Екостайл» виконало всі підготовчі роботи для проведення комунікацій на полігоні та підписало договори про дегазацію.

Згідно з постановою кабміну, всі полігони України повинні мати систему дегазації до 2020 року.