Кіровоградська область має потенціал, щоб стати пілотом реформи медицини другого рівня

Перегляди: 1019

Аби опинитись серед перших в реформі другої ланки, усі медзаклади Кіровоградщини до кінця року повинні стати автономними.

Про це в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун розповіла на прес-конференції в CBN сьогодні, 17 травня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми співпрацюватимемо з тими областями, де не лише на первинній ланці, а й на вторинній автономізуються усі медичні заклади», - розповіла Супрун.

Вона зазначила: якщо до кінця року на Кіровоградщині цей процес буде завершено, Міністерство розгляне можливість обрання області в якості пілота.

За словами Супрун, міністерство ще не визначило, які п’ять регіонів стануть пілотними. Проте йде активне спілкування з керівництвом нашої області та міста.

Нагадаємо, що відповідно до закону про реформу медицини, 1 січня стартує пілотний проект, в якому візьмуть участь медустанови вторинного і третинного рівня, тобто звичайні і спеціалізовані лікарні певної області. І вже у 2020 році відбудеться повномасштабний запуск другого етапу реформи.

В рамках реформи первинної ланки у Кіровоградські області підписано майже 240 тисяч жителів вже обрали свого лікаря, а в Кропивницькому майже 100 тисяч людей підписали декларації з лікарями.