У Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому провели профорієнтаційний форум

Перегляди: 943

У Донецькому національному медуніверситеті в Кропивницькому 17 травня відбувся профорієнтаційний форум «Сучасна медицина: новітні винаходи, діагностика, лікування хвороб», приурочений 100-річчю НАН України.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила доцент кафедри загальної та біологічної хімії ДНМУ Олена Голодаєва, метою конференції є бажання привітати колег зі святом, продемонструвати, що медицина працює разом з іншими фундаментальним науками.

«Ми хочемо показати сучасні досягнення в галузі медицини, як вони будуть використовуватися, та що ми можемо зробити. Це такий позитивний меседж для школярів, студентів інших вузів, щоб популяризувати наукові досягнення», - розповіла педагог.

За словами кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії ДНМУ Віталія Ігнатьєва, сучасна освіта відрізняється від класичної тим, що раніше навчали тому, що самі викладачі вміють. Сьогодні університети перетворилися на лабораторії, в яких відбуваються пошуки і які дають перспективу науці.

«Наш заклад вищої освіти потребує не просто абітурієнтів зі знаннями, а вимагає креативних молодих людей. Тих студентів, які хочуть вже сьогодні робити світову справу», - зазначив Ігнатьєв.

Восени 2014 року через окупацію частини України росіянами та терористичними воєнізованими формуваннями Донецький національний унiверситет ім. М. Горького змінив юридичну та фактичну адресу свого перебування, передислокувався на територію підконтрольну Україні. Юридична адреса наразі у Лимані, а навчання проходить у Краматорську і Кропивницькому.