Кропивницький звернеться до Порошенка через недофінансування освіти

Перегляди: 1258

У Кропивницькому збираються звернутися до Президента України, аби отримати субвенцію з держбюждету для збереження в наступному навчальному році поділу на групи при вивченні української мови, іноземних мов та предмета «Трудове навчання», а також збереження груп продовженого дня в загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Відповідні петиції розмістили у єдиній системі місцевих петицій, вони отримали підтримку в кропивничан і були розглянуті на сьогоднішньому засіданні постійної комісії міськради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соцполітики, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З словами начальника управління освіти міськради Лариси Костенко, в освітній субвенції на 2018 рік взагалі не було закладено фінансування поділу на групи вивчення предметів та групи продовженого дня.

За дорученням міськради листи з проханням надати 68 мільйонів субвенції направили в кабмін, Прем'єр-міністру, Міністру освіти та депутатському корпусу.

Строк отримання відповідей – перші числа червня. Комісія прийняла рішення запропонувати депутатам міськради звернутися до президента, якщо відповідь міністерства та кабміну не задовольнить кропивничан.

Ініціаторам петиції запропонували зареєструвати петицію на сайті Президента, адже з проблемами недофінансування стикаються освітяни по всій країні. Фахово підготувати документ допоможе управління освіти.