У Долинському районі провели військово-патріотичні збори для молоді (ФОТО)

Перегляди: 1067

17 - 19 травня для допризовної молоді Долинського району провели районні військово-патріотичні збори в рамках обласного проекту «Захисник Кіровоградщини».

Про це CBN повідомили організатори заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У зборах взяли участь 60 юнаків загальноосвітніх шкіл району та 20 вчителів фізичного виховання та предмету «Захист Вітчизни», які були інструкторами на локаціях, керівниками взводів та відповідальними за відділення.

Штаб польових зборів розміщувався на базі Іванівської філії І-ІІ ступенів КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 Долинського району», навчальні локації проходили на базі дослідно-селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки».

Учасники мали змогу відпрацювати практично отримані знання на уроках предмету «Захист Вітчизни» зі стройової підготовки, вправності у володінні зброєю, навиків рукопашного бою, а також надання першої долікарської допомоги, виконання технічних етапів та спеціальних завдань з подолання смуги перешкод. Програма заходу була спланована так, щоб максимально наблизити учнів до умов проходження військової служби, тому з самого початку зборів визначили чергових днювальних та чергових по їдальні.

Особливо цікавою для юнаків виявилася локація «Тактична розвідка», інструкторами якої були запрошені учасники АТО. Учням сподобалося виконувати різні спецзавдання - знайти сторожа, відшукати міну, подолати умовну розтяжку та інше.

Жителі села Іванівка були вражені не менше. Три дні поспіль селом лунали патріотичні пісні та здійснювалось маршування строєм повзводно.

У вечірній час для юнаків організували проведення спортивних ігор, перегляд фільмів «Кіборги» та «Аеропорт».

На закритті заходу учнів, які гарно проявили себе під час виконання завдань на локаціях, нагородили грамотами.